“Jag gillade sättet Sandra jobbade på så det är klart att man hjälper till. Man törs inte säga nej till henne”

Anders Lönnberg kom i kontakt med Sandra genom olika affärssammanhang ifrån hennes karriär. De har träffats en del gånger på Gotland under Almedalsveckan och även jobbat tillsammans i olika Life Science-projekt. Som medlem i Orakel PRs advisory board fungerar Anders som bollplank och har även varit med och träffat kunder inom läkemedels- och teknikbranschen där han har lång erfarenhet.

Som person älskar jag att ha flera bollar i luften och har inspirerats av andra sektioner än den jag befunnit mig i just då. Verksamhetsidéer är mer lika än vad vi tror och vi har mycket att hämta ifrån varandra. Jag har lärt mig att den bästa egenskapen hos människan är att vara nyfiken. Är man inte nyfiken så tar man sig inte upp. Rädsla är farligt och att inte våga ta risker är ännu farligare. Den som vet mest när man dör vinner.

Orakel PRs framtid

Orakel PR är fortfarande ganska små i jämförelse med andra PR-byråer. Det som skiljer byrån från andra är att den är i ett läge där det fortfarande finns rum för er att prägla verksamheten och att våga göra nya saker. Orakel PR har möjligheten att välja sina kunder och vara kreativa, medan de större bolagen är väldigt styrda och mindre kreativa. Byråerna idag har också blivit mer lika i sin leverans.

Det gäller att bygga profil när man är liten och skapa en personlighet. Det handlar om vilka kunder man åtar sig och att vara ärlig. Jag brukar säga att “mjukt bröd är inget för tandlösa” och med det menar jag att man måste bottna och bestämma sig i det man väljer att göra och inte ha en påklistrad attityd. Folk ser alltid igenom det förr eller senare. Mitt tips är att inte vara för framfusig och välja det som känns rätt och lustfyllt, att endast låta hjärnan styra blir sällan riktigt bra.

Om man tittar in i spåkulan och ser vart Orakel PR är om fem år så har byrån trettio anställda, är stora inom public service och är ett självklart varumärke.

Läs mer om Anders Lönnberg och övriga i advisory boardet här.