Almedalsveckan får ofta kritik för att vara alldeles för dyr att medverka på. Men eftersom det är en så pass viktig politisk mötesplats som fler borde delta i, så har vi sammanfattat några kostnadseffektiva tips nedan.

 

1. Var inte rädd för att ta en promenad på 15-20 minuter och bo lite utanför murarna. Våga även invänta sistaminutenboende, då blir det billigare.

2. Alla lokaler är sällan fyllda, så genom att ha lite is i magen kan du alltid hitta något för ett bättre pris. Speciellt om du är någorlunda flexibel med tid och dagar. Det gör också att det är bra att planera in att stanna lite fler dagar, för att kunna ha marginaler för detta.

3. Hyr egen mark av regionen. Det är oftast mycket billigare än att hyra in sig hos andra- eller tredjehandsuthyrare. Där kan ni sätta upp ett eget tält och säkert hitta någon annan samarbetspartner att dela markplatsen med under veckan.

4. Var kreativ med mötesplatserna. Boendet kanske även kan fungera som seminarielokal, möteslokal, mingelyta etc.

5. En av de senaste trenderna är att anordna rundabordssamtal istället för seminarium. Det går ju lite emot idén med Almedalsveckan – att vara en öppen och demokratisk plats. Men på detta sätt kan man få väldigt kvalitativa möten och diskutera mer ingående i en fråga utan att hyra dyra lokaler. Då betalar du för middag på en restaurang, eller kanske bjuder in till lite mat i lägenheten ni hyr.

6. Det finns alltid möjlighet att medverka i andras paneler om man brinner för en specifik fråga. Man kan ofta sno lite tid under frågestunden på andras seminarier också.

7. Skapa relation med gotlänningarna och få bättre pris genom långsiktiga avtal. Genom att lära känna dem så är det också lättare att få bra insidertips som öppnar upp för fler möjligheter.

8. För de med extra liten budget så kan man övernatta i sovsalar på skolor. Lunchen fixas bäst genom att gå på seminarium som erbjuder wraps och tilltugg.

 

Kontakta oss gärna om ni vill ha fler tips eller funderar på att medverka.