Socialdemokraterna i Stockholmsregionen ville göra ett event under Almedalsveckan på Socialdemokraternas dag under valåret 2018. Vi bollade idéer tillsammans med den interna kommunikationschefen och kom fram till vad vi skulle göra. Vi ville göra något annorlunda för att på ett nytt sätt kommunicera politiska visioner och nå fram genom bruset. Därför bjöd vi in till ett politiskt vernissage tillsammans med serietecknaren Max Gustafson. Socialdemokraterna blev så nöjda att de ville ta vidare idén och utföra liknande utställningar på fler platser i landet.

Kund: Socialdemokraterna i Stockholmsregionen

Mål: Sprida Socialdemokraternas politiska vision kring sjukvården i Stockholms läns landsting

Lösning: Vi hyrde en av Visbys häftigaste lokaler för en billig peng genom en kontakt i Orakel PRs nätverk. Bilder från serietecknaren Max Gustafson trycktes upp och ställdes ut. Max närvarade tillsammans med oppositionslandstingsråd Erika Ullberg (S), med ansvar för sjukvårdspoltiska frågor, och förklarade politiken utifrån några av Max teckningar. Max fanns även kvar och signerade planscher som vi hade låtit trycka upp av hans motiv.

Resultat: Ett nytt sätt att presentera politiska förslag. Genom planscherna fick vi även besökarna att ta med budskapen hem och göra dem synliga för fler. Socialdemokraterna blev så nöjda att de ville ta vidare idén och utföra liknande utställningar på fler platser i landet.

 

Vill ni också ha hjälp att utföra ett event under Almedalsveckan? Kontakta oss för att se vad vi kan göra för er.